Cu soare

Ai ajuns destul de devreme aici și e liniște. Oamenii nu au ieșit încă din case, iar soarele despică timid în zeci de fire de culoare întunecimea cerului. Începi să te încălzești ușor ușor, iar tremuratul provine de la emoția că ești aici, acum. Conștientizezi că în mod normal, la ora asta, te întorceai bine-merci pe partea cealaltă și te cufundai în plapuma ta pufoasă, care miroase a nou, și-ți pare tare bine că ai acceptat provocarea asta, de a face altceva, altfel, azi.

N-ai mai plecat niciodată fără o grămadă de pregătiri și bagaje. E prima ta dată când te duci pur și simplu cu un ghiozdan în care ai o carte, portofelul și aparatul foto. De umărul drept îți atârnă o plasă cu sticla de 2l de apă, că de!, te-ai hotărât să trăiești sănătos. Mai ai și trei mere verzi, greoaie, pe care nu apuci să le mănânci.

Începi să bâjbâi pe străzi și să te bucuri de lumina magică de la răsărit, care te încălzește.

ruxandradiana.com
ruxandradiana.com

ruxandradiana.comruxandradiana.com

Te așezi pe o bancă destul de comodă, undeva, destul de departe de casă. Privești cum locul prinde treptat viață și fiecare se duce liniștit, la pas domol, către o altă direcție.

ruxandradiana.com

Copiii aleargă fără nici măcar o singură grijă, în timp ce un hulubel o curtează pe porumbița lui. Stai acolo în continuare și simți cum soarele te mângâie atât de blând și te gândești că ești un om norocos.

Uite pe cineva care te pândește. N-ai și tu ceva de ronțăit, șăfule?!

ruxandradiana.com

Am fost în Sibiu cu Oana, loc unde m-am simțit ca acasă, într-o zi de sărbătoare.

ruxandradiana.com
ruxandradiana.com
ruxandradiana.comruxandradiana.com
Sibienii sunt niște oameni calmi. Primitori și pașnici, în preajma lor ai impresia că nu e nicio grabă; viața se mișcă mai încet și poți să te așezi liniștit pe o bancă în mijlocul zilei, miercurea, doar ca să admiri vremea. Cunosc o singură persoană de acolo și îmi pare tare bine că i s-a făcut dor de casă prin cele câteva imagini de-ale mele. Face lucruri mari, deși preferă să nu vorbească foarte mult despre asta, fiind un om tare drag mie și una dintre persoanele care mă inspiră. Se întâmplă ca astăzi să fie ziua lui de naștere. La mulți ani, Victoraș! Keep up the good work!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *